Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ зафіксувала факти відведення бойовиками важкого озброєння на Донбасі


Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у щоденному звіті про ситуацію на Донбасі заявили про деякі факти відведення бойовиками від лінії зіткнення важкого озброєння – чотирьох колон від «ДНР» і двох «ЛНР».

«СММ пройшла за ними від лінії зіткнення до позицій, які були позначені представниками «ДНР» як кінцеві. Місія планує оглядати ці майданчики щодня», – мовиться в доповіді, укладеній станом на 18-у годину у п’ятницю, 27 лютого.

А угруповання «ЛНР» не допустило спостерігачів ОБСЄ до кінцевих точок відведення, повідомили спостерігачі.

За їхніми даними, за добу до 8-ї години ранку 27 лютого було зафіксовано 36 порушень режиму припинення вогню.

«Жодного випадку застосування ракетних систем залпового вогню зареєстровано не було. Більша частина порушень сталася в селах, розташованих поблизу аеропорту Донецька», – мовиться у звіті.

Спостерігачі також повідомили, що у Спільному центрі контролю і координації начальник українського штабу заявив про можливе прискорення процесу відведення важких озброєнь української сторони в разі продовження режиму припинення вогню.

В суботу президент України Петро Порошенко заявив, що бойовики проводять «фейкове» відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі. Водночас в «Міноборони ДНР» заявили про відведення від лінії зіткнення 21 артилерійської групи.

Група «Інформаційний спротив», зі свого боку, повідомляла про випадки, коли сепаратисти вдень демонстративно відводили важкі озброєння, а вночі крадькома повертали їх назад.

XS
SM
MD
LG