Доступність посилання

ТОП новини

Світ підтримує Надію Савченко. Живий блог

Станом на 1 березня ув'язнена в Росії українська льотчиця Надія Савченко голодувала 79-й день. Понад два тижні вона відмовляється від ін’єкцій глюкози. Її стан погіршується

Фото Надії

Сьогодні в Україні та світі відбуваються акції на підтримку української льотчиці Надії Савченко, яку у червні 2014 року захопили в полон на Луганщині бойовики угруповання «ЛНР», що визнане в Україні терористичним. Невдовзі її перевезли до Росії, де її звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їхньої смерті. 13 грудня 2014 року Надія Савченко оголосила голодування і продовжує його дотепер. Низка міжнародних організацій, держав, світових політиків вимагають від влади Росії негайно звільнити Надію Савченко, життя якої під загрозою.​

Twitter "Маршу Весни" повідомляє, що чоловіка з українським прапором було затримано під час ходи вшанування Бориса Нємцова.

У Маріуполі біля 200 активістів спалили картонну труну з портретом російського президента Володимира Путіна. Потім демонстранти молилися за здоров'я Надії Савченко та просили її припинити голодування, повідомляє сайт міста Маріуполь 0629.com.ua.

Марш "Волю Надії Савченко!" відбувається на акції вшанування пам'яті Бориса Нємцова.

Акція солідарності з Надією Савченко, а також вшанування пам'яті Бориса Нємцова відбувається у Варшаві.

"Путін! Звільни Надію Савченко! Цього хотів Борис!"

Сестра Надії Савченко, Віра, виказала своє сподівання, що молебень у Києві підтримає Надію у в'язниці.

"Повірте, вона її чує. Це та колосальна енергія, яка дає людині змогу жити навіть на 79-му дні голодування", - сказала Віра кореспонденту "Укрінформ".

Жінка на протесті у Москві: "Нємцова вбили, Савченко вбивають".

Російський телеканал "РенТВ" повідомляє, що Надію Савченко тепер перебуває під посиленою охороною через неправдиві повідомлення про її смерть у засобах масової інформації.

Демонстрант у Москві: "Я - Нємцов, я - Савченко, я - Навальний".

Учасники московського маршу тримають фотографію Надії Савченко.

Більше фотографій із Софіївської площі. Серед присутніх члени партії "Батьківщина", зокрема, Юлія Тимошенко.

Фотожурналіст Володимир Шуваєв опублікував світлину батьків Надії Савченко на молебні в Києві.

Адвокат Савченко Марк Фейгін долучився до демонстрантів у Москві.

5 канал веде трансляцію наживо з Софіївської площі, де моляться "За Україну, за мир, за Надію".

Канадський посол в Україні Роман Ващук твітить заклик Канади звільнити Савченко, згідно з умовами Мінських домовленостей, які вимагають звільнення всіх незаконно затриманих в'язнів.

За життя Савченко моляться представники різних конфесій

За життя і здоров’я Надії Савченко, яка голодує вже 79-й день, на Софійській площі у Києві 1 березня моляться представники різних конфесій. Загальна молитва розпочалася о 13:00.

Як повідомив народний депутат від фракції "Батьківщина" Іван Крулько, акції з метою привернення уваги до порушення прав людини в Російській Федерації та на підтримку незаконно утримуваних у цій країні в’язнів у цей день відбуваються в Києві та інших містах України та світу.

Тим часом, у Москві розпочалася хода пам'яті Бориса Нємцова, убитого в центрі міста в п'ятницю ввечері.

Одна з колон буде йти на підтримку Надії Савченко. Про це у своєму Twitter повідомив її адвокат Марк Фейгін. Ця колона буде мати додаткову охорону.

Радіо Свобода веде пряму трансляцію з Москви.

Zahid.net повідомляє, що патріарх Київський Філарет нагородив Савченко орденом святого великомученика Юрія Переможця. Гаслом цієї нагороди є "За боротьбу зі злом".

Станом на сьогодні, 1 березня, ув'язнена в Росії українська льотчиця Надія Савченко голодує 79-й день. Більше двох тижнів вона відмовляється від ін'єкцій глюкози. Адвокати Савченко кажуть, що її стан погіршується.

У Росії жінку звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її у полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG