Доступність посилання

ТОП новини

Бійці «ДУКу» розпочали вишкіл цивільних на Дніпропетровщині


Добровольці організували вишкіл для цивільного населення Дніпропетровщини
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

У неділю на Дніпропетровщині, у Солонянському районі, відбувається перший вишкіл цивільного населення, організований бійцями 14-го запасного батальйону «Добровольчого українського корпусу «Правий сектор».

Бійці, які самі брали участь в АТО, діляться своїми знаннями та навичками з охочими в польових умовах. У програмі вишколу – фізична та загальна тактична підготовка, основи зброєзнавства та першої медичної допомоги, а також ідеологічна підготовка. Зокрема, командир Солонянського підрозділу 14-го батальйону «ДУКу» Юрій Євтушенко, який повернувся з передової, провів з учасниками вишколу своєрідний майстер-клас зі збирання наплічника бійця.

Як зазначив командир 14-го запасного батальйону «ДУК «Правий сектор» Андрій Пустовіт, кількадесят жителів області, серед яких старшокласники, студенти, чоловіки старшого віку, а також жінки, які записались на цей «курс молодого бійця», хочуть «долучитися до захисту землі, де вони живуть».

«Будемо працювати на такий результат – щоб потім ці люди поповнювали наші ряди. Всі, хто бажає, можуть долучитись до нас на території Дніпропетровської області. А хто буде впевнений, що це – його, зможе пройти підготовку в центрі «Десна» і потім вирушити на передову. Наш батальйон тільки формується, наказ про його формування був підписаний 26 січня. Його мета – захист територіальної цілісності й протидія сепаратизму на території Дніпропетровської області, зокрема створення блокпостів, охорона стратегічних об’єктів тощо», – розповів Радіо Свобода Андрій Пустовіт.

За словами учасників вишколу, наразі вони «хочуть бути готовими до будь-якої ситуації, вміти захистити себе і свої родини».

«Сьогодні нас навчають, як не розгубитись, як допомогти людині, як захистити себе. Дуже важливо – це фізична і медична підготовка, але ідеологічна – взагалі на першому місці. Ця інформація дуже цінна для нас. Ми мирні люди, але за 200 кілометрів від нас триває війна», – розповіли учасники.

Під час вишколу в гості до добровольців завітали координатори «Волонтерського жіночого батальйону». Вони привезли бійцям подарунки – бінокль та раритетний натільний козацький хрест XVIII століття, який передав добровольцям колекціонер і дослідник старовини з Дніпропетровська Віктор Векленко. Цей раритет тепер має стати своєрідним оберегом новосформованого 14-го запасного батальйону «ДУКу».

XS
SM
MD
LG