Доступність посилання

ТОП новини

Гончаренко вже на території посольства, каже, що його били


Олексій Гончаренко
Олексій Гончаренко

Народний депутат Олексій Гончаренко вже на території посольства України у Москві. Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Генеральний консул і адвокат зараз поруч з ним, надають всю необхідну допомогу», – зазначив президент.

Водночас сам Олексій Гончаренко розповів у коментарі інтернет-виданню «Українська правда», що у понеділок у Москві буде суд за адміністративним правопорушенням: українського парламентаря звинувачують у непокорі поліції. Сам він таке звинувачення відкидає.

Гончаренко зазначив, що після затримання його побили, а потім у поліцейському відділку залякували. У відповідь на запитання, чи зʼясовували у нього щось про події 2 травня 2014 року в Одесі, він зазначив: «Один із них (тих, хто проводив допит – ред.) мені говорив, що хочуть з'ясувати питання моєї причетності до подій 2 травня в Одесі. Більше жодних питань не було».

Правоохоронні органи Росії інформацію про нібито побиття Гончаренка не коментували.

Олексія Гончаренка затримали у Москві у неділю під час акції памʼяті російського опозиціонера Бориса Нємцова. У Слідчому комітеті пізніше повідомили, що допитують Гончаренка у рамках справи «про замах на вбивство і катування громадянина Російської Федерації під час трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року».

XS
SM
MD
LG