Доступність посилання

ТОП новини

Гончаренка викликають до суду для розгляду «адміністративного правопорушення» – адвокат


Народний депутат Олексій Гончаренко
Народний депутат Олексій Гончаренко

Народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Олексія Гончаренка викликають сьогодні до суду для розгляду його «адміністративного правопорушення про непокору співробітникам поліції». Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін.

«Щодо Гончаренка складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею про непокору законній вимозі співробітника поліції. Суд буде завтра (2 березня – ред.), – повідомив Фейгін.

За його словами, Гончаренко має міжнародний імунітет як депутат Верховної Ради України і делегат ПАРЄ, тому суд має припинити провадження.

Фейгін підтвердив намір Гончаренка прийти на засідання суду.

«Гончаренко законослухняний громадянин і, звичайно ж, прийде на засідання», – додав адвокат.

Олексія Гончаренка затримали у Москві у неділю під час акції памʼяті російського опозиціонера Бориса Нємцова. У Слідчому комітеті пізніше повідомили, що допитують Гончаренка у рамках справи «про замах на вбивство і катування громадянина Російської Федерації під час трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року».

Гончаренко будь-які звинувачення відкидає. Він зазначив, що після затримання його побили, а потім у поліцейському відділку залякували. Правоохоронні органи Росії це не коментують. Наразі Олексій Гончаренко перебуває на території посольства України у Москві.

XS
SM
MD
LG