Доступність посилання

ТОП новини

Суду в справі Гончаренка не буде, до нього немає претензій – адвокат


Олексій Гончаренко у Москві, 1 березня 2015 року
Олексій Гончаренко у Москві, 1 березня 2015 року

Суду в справі народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Олексія Гончаренка, затриманого в Росії 1 березня, не буде, заявив його адвокат Марк Фейгін. За його словами, російські правоохоронці не мають претензій до Гончаренка.

«Отже, суду о 15:00 по депутату Гончаренку за адміністративним матеріалом з ОВС «Китай-город» не буде. До Гончаренка немає претензій. Алес», – написав адвокат у своєму Twitter.

Гончаренка викликали до суду для розгляду його «адміністративного правопорушення про непокору співробітникам поліції».

У МВС Росії в Москві підтвердили, що не мають претензій до Гончаренка, і він може безперешкодно покинути територію Росії, повідомляє російська державна агенція ТАСС.

У поліції Росії пояснили, що викликали народного депутата України до суду «превентивно, оскільки він є громадянином іншої країни і міг залишити Росію».

Олексія Гончаренка затримали у Москві 1 березня під час акції памʼяті російського опозиціонера Бориса Нємцова. У Слідчому комітеті пізніше повідомили, що допитують Гончаренка у рамках справи «про замах на вбивство і катування громадянина Російської Федерації під час трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року».

Гончаренко будь-які звинувачення відкинув. Він зазначив, що після затримання його побили, а потім у поліцейському відділку залякували. Правоохоронні органи Росії це не коментували. Наразі Олексій Гончаренко перебуває на території посольства України у Москві.

XS
SM
MD
LG