Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» у березні продовжує порушувати домовленості – «Нафтогаз»


Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявляє, що російська компанія «Газпром» у березні продовжує порушувати домовленості у рамках так званого зимового пакету домовленостей. Про це йдеться у повідомленні на сайті «Нафтогазу».

«У лютому угода була порушена російською стороною. У лютому сплачений нами газ був недопоставлений. Угода продовжує порушуватися і в березні», – зазначив Коболєв.

«Очевидно, що це порушення повинне призвести до збільшення поставок до України з ЄС. Технічна можливість для істотного збільшення поставок є вже сьогодні – через інтерконектор між Україною і Словаччиною», – додав керівник «Нафтогазу». Андрій Коболєв зазначив, що українська сторона умови зимового пакету виконала.

У понеділок у Брюсселі очікується зустріч представників ЄС, Росії та України щодо газового питання. Українська сторона, яка здійснила передоплату за постачання російського газу у березні, звинувачує російську у неналежному виконанні заявки.

У лютому «Газпром» почав окремо постачати газ на території на сході України, наразі підконтрольні сепаратистам. У «Нафтогазі» наголошують, що російська сторона поставила газ через пункти, які не контролюються Україною, і не має наміру сплачувати за поставлений сепаратистам газ.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що «Газпром» у своїх діях дотримується умов газового контракту 2009 року і нічого не порушує.

XS
SM
MD
LG