Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на сході України загинув 1541 військовий


Від початку антитерористичної операції на сході України загинув 1541 військовий, поранені 6226 вояків, повідомив Радіо Свобода виконувач обов’язків речника Генерального штабу Владислав Селезньов.

Згідно із відповіддю на інформаційний запит Радіо Свобода, більшість загиблих – 1223 людини були представниками Збройних сил України. Службовців Національної гвардії серед загиблих – 132, співробітників Міністерства внутрішніх справ – 101, прикордонників – 63, працівників Служби безпеки України – 7, працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій – 15.

У лікарнях наразі перебуває 501 військовослужбовець, 13 з яких мають тяжкі поранення.

За даними Генштабу, лише з початку дії нових мінських угод від 12 лютого, які мали зупинити бойові дії на сході України, загинули 58 військових, 320 були поранені. За словами голови місії ООН з моніторингу ситуації з прав людини в Україні Армена Арутюняна, ці цифри можуть зростати – дані щодо загиблих під час виходу з Дебальцева продовжують надходити.

За словами Селезньова, розбіжності в офіційних й оперативних даних є, але це пов’язано у першу чергу із необхідністю точно ідентифікувати загиблих.

«Якщо експертна оцінка відбувається із застосуванням аналізу ДНК, це може зайняти кілька місяців. Якщо ситуація не вимагає від медичних експертів такого глибокого дослідження, то термін набагато менший. Якщо будуть певні уточнення, ми про це проінформуємо, тому що Україна вправі знати про всіх загиблих героїв на сході України», – наголосив Селезньов.

У полоні, за даними Генштабу, зараз перебуває 201 військовослужбовець. Втрати бронетехніки оцінюються в 968 одиниць.

Згідно із доповіддю місії ООН з моніторингу ситуації з прав людини в Україні, всього від початку АТО на сході України загинуло більше ніж 6 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG