Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики вночі повертають на передову техніку, яку вдень відводять – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Процес відведення важкого озброєння на сході України триває, бойовики вночі повертають на старі позиції техніку, яку відводять удень. Про це повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

«Є наказ про відведення спочатку 100-міліметрових гармат «Рапіра». Саме на цьому відведенні були присутні як міжнародні спостерігачі ОБСЄ, так і журналісти. Ми сподіваємося, що противник таки виконає обіцянки і не буде вночі повертати на передову і важкі озброєння, які вони перед камерами відводять», – зазначив він.

«Якщо ситуація не буде погіршуватися, українська сторона і далі буде відводити важкі озброєння. Проте казати про це поки зарано, оскільки ми щодня спостерігаємо порушення припинення вогню, зокрема й із використанням важкого озброєння, яке бойовики мали вже відвести від передової. Поки що цей процес триває», – додав Андрій Лисенко.

Напередодні в угрупованні «ДНР» заявили, нібито завершили відведення важкого озброєння згідно з мінськими домовленостями. За даними угруповання «ЛНР», відведення озброєння на території, підконтрольній бойовикам цього формування, триває.

Раніше сепаратисти звинувачували у порушенні мінських домовленостей українську сторону.

XS
SM
MD
LG