Доступність посилання

ТОП новини

Супутниця Нємцова: охорона не випускає мене з Росії


Акція з вшануваня пам'яті Бориса Нємцова, 1 березня 2015 року
Акція з вшануваня пам'яті Бориса Нємцова, 1 березня 2015 року

Громадянка України Анна Дурицька, яка супроводжувала російського опозиціонера Бориса Нємцова у момент його вбивства пізно ввечері 27 лютого, заявляє, що її не випускають з Росії.

«Мені не пояснюють, чому мене досі тримають в Росії… Охорона не випускає мене з Росії», – сказала Дурицька по Skype в ефірі російського телеканалу «Дождь».

«Вони (охорона) не дають мені виїхати в аеропорт, а я маю повне право виїхати з Росії», – сказав вона.

Дурицька також заявила, що, ймовірно, не піде на похорон Нємцова, бо їй не дозволяють виходити.

За словами громадянки України, вона не бачила вбивці, оскільки той підійшов ззаду. «Я не знаю, звідки підійшов вбивця. Я не бачила, тому що це відбувалося за моєю спиною», – сказала Дурицька.

Вона також заявила, що не помічала у вечір трагедії ніякого стеження ні за собою, ні за своїм супутником.

За словами свідка, поліція приїхала на місце злочину після її дзвінка, приблизно через 10 хвилин. Далі, за словами жінки, її допитували до ранку без адвоката.

«Склали протокол, перевірили всі мої речі, перевірили телефони, звідти вилучили всю інформацію», – додала Дурицька.

Бориса Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в Москві неподалік Кремля. Поліція розслідує факт за статтею про вбивство.

У російській поліції заявили, що на час вбивства Борис Нємцов прогулювався зі «знайомою з України». Пізніше стало відомо, що це 23-річна громадянка України Анна Дурицька.

Консул України в Росії Геннадій Брескаленко 1 березня повідомив, що зустрівся з громадянкою України, яка є свідком у справі про вбивство Нємцова. Раніше місце її перебування було невідоме.

Народний депутат від партії «Народний фронт» Остап Семерак у коментарі Радіо Свобода заявив, що до нього звернулися родичі дівчини, які стверджують, що не знають, де вона перебуває. «Вона каже, що її відвезли на якусь квартиру. Там є охорона. Покинути це приміщення їй не дозволяють», – розповів Остап Семерак з посиланням на слова родичів дівчини.

Як заявили в Слідчому комітеті Росії, у зв’язку з тим, що Анна Дурицька є прямим свідком – безпосереднім очевидцем вбивства Бориса Нємцова, у слідчих є підстави провести з нею «додаткові слідчі дії». Доки триватимуть ці слідчі дії, у Слідчому комітеті не уточнили.

XS
SM
MD
LG