Доступність посилання

ТОП новини

Московська поліція оприлюднила відео утримання Гончаренка у відділку


Олексій Гончаренко у поліцейскому відділку (відео поліції)
Олексій Гончаренко у поліцейскому відділку (відео поліції)

Управління МВС Росії у Москві оприлюднило відео утримання у поліцейському відділку народного депутата України Олексія Гончаренка. Таким чином у відомстві мають намір довести безпідставність, за версією російської поліції, заяв Гончаренка щодо неналежного з ним поводження.

«Будь-хто охочий може переконатися, що український парламентар цілий і неушкоджений і що з ним поводилися коректно, у рамках чинного законодавства», – йдеться у повідомленні прес-служби управління.

Відео починається з кадрів перебування Гончаренка у камері, далі демонструється процес повернення українському депутатові його речей після звільнення.

Народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Олексія Гончаренка затримали у неділю у Москві на акції памʼяті російського опозиціонера Бориса Нємцова. Через кілька годин утримання у відділку Гончаренка відпустили. Він заявив, нібито після затримання його побили і відмовили у наданні медичної допомоги, а під час допиту залякували. У поліції цю заяву спростовували.

У понеділок у Москві мав відбутися суд за адміністративним обвинуваченням Гончаренка у непокорі поліції. Сам він звинувачення на свою адресу відкидав. Зрештою, суд скасували. Сам Гончаренко заявив, що має намір позиватися щодо дій правоохоронців Росії.

XS
SM
MD
LG