Доступність посилання

ТОП новини

Голодування Савченко триває 80 днів, омбудсмен просить змінити їй запобіжний захід


Надія Савченко
Надія Савченко

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська закликає Слідчий комітет Росії змінити запобіжний захід для української льотчиці, народного депутата Надії Савченко у зв’язку з різким погіршенням стану її здоров’я. Надія Савченко голодує вже 80 днів.

«Такий крок із Вашого боку стане актом гуманізму, оскільки дозволить зберегти життя Надії», – йдеться у зверненні Лутковської до голови Слідчого комітету Росії Олександра Бистрикіна, оприлюдненому на сайті українського омбудсмена.

Валерія Лутковська наголосила, що посольство України у Москві готове забезпечити місце перебування Надії Савченко у разі її звільнення під домашній арешт, а сама омбудсмен обіцяє гарантувати перебування Савченко за місцем призначення і дотримання всіх процесуальних процедур.

«Про різке погіршення стану здоров’я Надії Савченко повідомила член Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при Президенті Російської Федерації Олена Масюк після чергового візиту до Надії Савченко. Таке різке погіршення стану здоров’я, на думку російської правозахисниці, може привести до смерті Надії в будь-який момент», – йдеться у повідомленні на сайті українського омбудсмена.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

На цю ж тему:

01.03.2015
Світ підтримує Надію Савченко. Живий блог

Вже понад два тижні вона відмовляється від ін’єкцій глюкози. Її стан погіршується далі

XS
SM
MD
LG