Доступність посилання

ТОП новини

Керрі: повноцінний режим припинення вогню на Донбасі має запрацювати упродовж доби


Джон Керрі
Джон Керрі

Державний секретар США Джон Керрі заявляє, що Вашингтон очікує всеохопного режиму припинення вогню на сході України «упродовж наступних годин, максимум – доби». Про це він заявив після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Женеві.

Керрі також наголосив, що Захід посилить санкції проти Росії у разі, якщо домовленості, що мають на меті досягнення миру на Донбасі, не будуть виконані. За словами держсекретаря США, мінські домовленості мають виконувати «як російські лідери, так і сепаратисти, яких вони підтримують».

«Якщо цього не трапиться, якщо, як і раніше, будуть численні порушення, подальші наслідки неминучі, які стануть іще більшим тягарем для і без того проблемною російської економіки», – додав Джон Керрі.

Наразі жоден із пунктів укладених 12 лютого нових мінських домовленостей не виконується повноцінно. Українська сторона звинувачує сепаратистів у порушенні режиму припинення вогню, бойовики звинувачують у цьому українських військових. Відведення важкого озброєння триває. Обмін полоненими у форматі «всіх на всіх» поки не відбувся.

XS
SM
MD
LG