Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд відмовився відпустити Навального на похорон Нємцова


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Суд у російській столиці Москві відмовився відпустити опозиційного політика Олексія Навального на похорон убитого минулого тижня Бориса Нємцова. Суд визнав, що опозиціонер був недостатньо близьким із загиблим, повідомив Радіо Свобода адвокат Вадим Кобзєв.

За його словами, суддя, по суті, вказала на те, що захист Навального не надав «довідку про дружбу» з Нємцовим.

Раніше сьогодні слідство дозволило бути присутнім на похороні Нємцова соратнику Навального – Костянтину Янкаускасу, який на даний час перебуває під домашнім арештом за звинуваченням у шахрайстві при зборі грошей на виборчу кампанію опозиціонера в 2013 році.

Олексій Навальний відбуває 15 діб адміністративного арешту за звинуваченням у порушенні встановленого порядку проведення мітингу. Приводом для затримання і подальшого адміністративного розгляду стало те, що 15 лютого Навальний і його прихильники роздавали в московському метро листівки з інформацією про антикризовий марші «Весна».

Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого на Москворецькому мосту біля Кремля. Невідомий кілька разів вистрілив у спину політика. Від отриманих поранень Нємцов помер на місці. Він буде похований 3 березні на Троєкуровському цвинтарі Москви.

XS
SM
MD
LG