Доступність посилання

ТОП новини

Активісти подаватимуть в суд на парламентські комітети


Громадські активісти подаватимуть позови до суду на парламентські комітети за порушення закону про доступ до інформації. Про це в ефірі програми «Молодь плюс» заявив журналіст, автор ініціативи STUD MP Олексій Братущак.

«Для того, щоб отримати інформацію про засідання парламентських комітетів, ми написали запити. Лише кожен третій комітет вчасно і в повному обсязі надав нам відповідь. 2 комітети надали невчасно, а були комітети, які взагалі жодної відповіді нам не надіслали», – сказав він.

Тому активісти подаватимуть позови на 3 комітети – антикорупційний, регламентний і комітет національної безпеки і оборони, говорить Братущак.

«Вони не надали відповіді на запит, або відмовили надсилати інформацію на електронну пошту без попередньої оплати ксерокопії документів, необхідних для відповіді. Людина, яка не отримала відповіді, може звернутися до суду з позовом на посадову особу або орган влади, що відмовив або вчасно не надав інформації. Суд може або зобов’язати надати інформацію, або якимось чином покарати», – пояснив Братущак.

У згаданих комітетах наміри активістів поки не коментували.

Всього у парламенті 27 профільних комітетів.

XS
SM
MD
LG