Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко з колегами блокує трибуну Ради з вимогою відставки Гонтаревої


Рада досі радиться щодо держбюджету. Ляшко блокує трибуну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

Депутати з Радикальної партії заблокували трибуну Верховної Ради з вимогою відставки глави Національного банку України Валерії Гонтаревої.

«Ми починаємо блокування трибуни аж до того часу, доки не буде поставлено на розгляд питання про відставку Гонтаревої», – сказав керівник фракції Олег Ляшко.

Він наголосив, що фракція готова підтримати законопроект про зміни до державного бюджету на 2015 рік і супутні законопроекти, якщо питання про відставку Гонтаревої буде розглянуте на засіданні.

Біля плакату над президією парламенту, на якому щодня змінюється інформація щодо кількості днів голодування Надії Савченко, з’явився плакат із написом: «Мародера Гонтареву — у відставку!». На місці президента у сесійній залі розміщено плакат з написом «Геть злодіїв!», а з боку від президії плакат – «Досить знищувати гривню!».

Засідання парламенту перенесли з 16:00 на 17:00. Депутати планують розглянути зміни до законопроекту про державний бюджет і супутні йому законопроекти.

На сьогодні НБУ встановив курс на рівні 26,85 гривні за долар. Минулого тижня гривня оновила свій історичний мінімум – 30,01 гривні. Водночас на чорному ринку котирування були значно вищими.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева і міністр фінансів Наталія Яресько головними причинами падіння гривні називають спекуляції і паніку.

XS
SM
MD
LG