Доступність посилання

ТОП новини

Український художник презентує серію робіт, присвячених «укропу»


Дніпропетровський художник і майстер декоративно-прикладного мистецтва Андрій Пушкарьов створив серію картин, головним героєм яких став «укроп». Цю серію він презентував на прес-конференції.

За його словами, рослина, яка наразі стала символом українського патріотизму, незламності, стійкості, надихнула його на створення живописного циклу «Ліки свого народу».

«Кріп («укроп») – це сучасний і дуже могутній символ, який я не випадково заклав в основу циклу своїх робіт під назвою «Ліки свого народу». Всього в цикл входить 5 робіт, які виконані на дуже незвичному золотому картоні. Я використовував іконописні кольори – червоний, зелений, пурпуровий. До створення цих робіт мене спонукали останні трагічні події в державі», – розповів автор.

Він повідомив, що на Великдень ці та інші його роботи будуть представлені на персональній виставці у львівському Національному музеї імені Шептицького, після цього вони побувають ще у кількох українських музеях, а потім відправляться «підкорювати галереї Польщі та Білорусі».

«Я вибрав ці країни не випадково, оскільки саме їхні жителі найбільше підтримують багатостраждальну Україну в ці непрості часи», – сказав художник.

Андрій Пушкарьов народився 28 грудня 1960 року у Кривому Розі. Живе та працює у Дніпропетровську. Засновник та керівник шкіл писанкарства та витинанкарства, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, вважається одним із найкращих майстрів витинанки в Україні. У своїй творчості поєднує витинанку та графіку. Головні теми, до яких звертається художник, – козацтво, Трипілля, язичництво та православ’я. Будує власний музей витинанок.

XS
SM
MD
LG