Доступність посилання

ТОП новини

Обама: убивство Нємцова свідчить про політичний клімат у Росії


Президент США Барак Обама пов’язує вбивство Бориса Нємцова з погіршенням політичної ситуації в Росії. Про це він сказав у інтерв'ю інформагентству Reuters.

«Це свідчить про клімат у Росії, де громадянське суспільство, незалежні журналісти, люди, що прагнуть спілкуватися в інтернеті, відчули все більше загроз та обмежень. І все частіше єдиним джерелом, звідки російське суспільство має можливість отримувати інформацію, стають контрольовані державою ЗМІ», – сказав президент США.

Він закликав провести повномасштабне розслідування вбивства Нємцова, який гостро критикував російського президента Путіна.

Обама зустрічався з Нємцовим під час візиту до Москви в 2009 році, коли розмовляв з представниками опозиційних партій. За словами американського лідера, вбивство політика – «це частина того, що дозволило Росії розв’язати агресію проти України».

Один із лідерів російської опозиції Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого за 200 метрів від Кремля – на Великому Москворецькому мосту. Про жодні успіхи розслідування слідство за три доби, що минули від загибелі Нємцова, не повідомляло.

XS
SM
MD
LG