Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура проводить обшук у ДАІ Києва через справу щодо Автомайдану


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Слідчі столичної прокуратури спільно з працівниками управління МВС в Києві проводять обшук у приміщенні головного управління ДАІ в Києві.

За повідомлення прес-служби прокуратури Києва, слідчі дії здійснюються в рамках кримінальної справи щодо керівників та співробітників столичної Державтоінспекції за фактами безпідставного притягнення до адміністративної відповідальності активістів Автомайдану та інших учасників мирних акцій протесту.

«Наразі слідчі вилучають комп’ютери, на яких складалися рапорти щодо активістів. Також ми шукаємо документи, які б засвідчували, що керівництво ДАІ змушувало підлеглих вчиняти незаконні дії, а саме складати підроблені протоколи відносно учасників протестних акцій», – зазначив начальник слідчого відділу столичної прокуратури Віталій Бровко.

Напередодні слідчий відділ прокуратури міста Києва направив до суду 15 обвинувальних актів щодо працівників столичної ДАІ, які протиправно притягували до адміністративної відповідальності водіїв-учасників Автомайдану. Їх обвинувачують у службовому підробленні та незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів і демонстрацій.

XS
SM
MD
LG