Доступність посилання

ТОП новини

В Іраку тривають бої з ісламістами біля міста Тікріта


Іракські війська і шиїтське ополчення під час наступу на Тікріт, фото 2 березня 2015 року
Іракські війська і шиїтське ополчення під час наступу на Тікріт, фото 2 березня 2015 року

В Іраку другий день поспіль тривають бої біля міста Тікріта, яке урядові війська і союзні їм ополчення намагаються визволити від сил ісламістського угруповання «Ісламська держава».

За повідомленнями, бої тривають на південь від міста і в кількох його районах, але просування військ уповільнює робота снайперів ісламістів і заміновані дороги.

Із боку Іраку на місто ведуть наступ 30-тисячні наземні сили у складі урядових військ, а також ополчень шиїтів і сунітів, які виступають проти ісламістів. Їх підтримують артилерія і авіація урядових військ.

Також повідомляють, що на місці боїв для координації операцій перебуває командувач елітного Корпусу сторожі Ісламської революції Ірану Гасем Солеймані.

Іран, де шиїтський різновид ісламу є державною релігією, підтримує переважно шиїтський за складом уряд Іраку в його боротьбі проти радикальних ісламістів-сунітів із «Ісламської держави». Проти цього угруповання виступає також чимало сунітів у самому Іраку.

Ісламісти захопили Тікріт, що за 130 кілометрів на північ від столиці Багдада, і значну частину довколишньої провінції Салахуддін, переважно сунітської за населенням, іще минулого літа.

XS
SM
MD
LG