Доступність посилання

ТОП новини

Україна не поверне втрачені території, поки Путін при владі – російський політолог


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Територію, яку в України забрали, найближчим часом повернути назад не вдасться, впевнений російський політолог Дмитро Орєшкін. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, Україна може сподіватися на відновлення територіальної цілісності лише після падіння режиму Володимира Путіна. На його думку, керівництву України необхідно зайнятися розбудовою території, яка ще не окупована.

«Потрібно облаштовувати те, що залишилося. Потрібно робити так, щоб там було краще. Щоб через п’ять років можна було сказати, що ось Україна демократична країна з ринковою конкурентною економікою. Звісно, вам всіма можливими і неможливими методами будуть заважати», – вважає Орєшкін.

Наприкінці лютого минулого року Росія почала анексію Криму. Підрозділи російського спецназу під виглядом кримської самооборони захопили державні установи в Криму та військові об’єкти Збройних сил України. Згодом у Криму провели незаконний референдум про приєднання Криму до Росії, результати якого не визнали ні Україна, ні міжнародна спільнота.

На сході України проросійські угруповання «ДНР» і «ЛНР» взяли під контроль частину Донбасу. Україна і Захід звинувачують Росію в підтримці сепаратистів Донбасу, Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG