Доступність посилання

ТОП новини

Запорізького мера допитали в обласній прокуратурі


Олександр Сін
Олександр Сін

Міського голову Запоріжжя Олександра Сіна допитали в обласній прокуратурі. Правоохоронні органи підозрюють Сіна за статтею 172 Кримінального кодексу України «Порушення трудових прав громадян» через порушення порядку укладання трудових угод з головними лікарями медичних установ міста.

Як повідомив слідчий з особливо важливих справ слідчого відділу прокуратури Запорізької області Ярослав Жовнерчук, тепер суд буде обирати Сіну запобіжний захід.

«До суду подали клопотання щодо вибору запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 20 мінімальних заробітних плат, бо це злочин не великої тяжкості і запобіжний захід у вигляді обмеження чи позбавлення волі не передбачений», – сказав слідчий.

Сін після допиту в прокуратурі заявив, що не вважає себе винним у протиправних діях, а також повідомив, що його запросили наступного тижня на допит до прокуратури ще у трьох кримінальних справах.

Минулого місяця Генпрокуратура повідомила, що міського голову Запоріжжя Олександра Сіна підозрюють у порушенні законодавства про працю. За повідомленням, досудове розслідування встановило, що 31 грудня 2014 року міський голова уклав контракти з керівниками комунальних закладів і установ охорони здоров’я міста строком на три місяці. У прокуратурі зазначають, що таким чином він грубо порушив вимоги закону «Основи законодавства України про охорону здоров’я» та законодавства про працю, якими передбачено укладання таких контрактів на строк від трьох до п’яти років.

2 лютого міський голова Запоріжжя заявив, що вирушив у зону АТО, взявши відпустку. Тоді деякі ЗМІ повідомили, що Сін взяв відпустку, аби сховатися від слідства.

У грудні Запорізька міськрада не змогла розглянути відставку Сіна через відсутність кворуму.

XS
SM
MD
LG