Доступність посилання

ТОП новини

Сотні суддів мають понести покарання за ухвалення незаконних рішень під час Майдану – Ємець


Леонід Ємець
Леонід Ємець

Народний депутат України, перший заступник голови комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець вважає, що судді Печерського суду Оксана Царевич, Сергій Вовк та Віктор Кицюк – це лише вершина айсбергу суддівської системи, яка під час подій Майдану працювала проти людей. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, по всій Україні сотні суддів тоді ухвалювали неправосудні рішення.

«З усіх цих справ лише одна суддя з Оболонського суду Києва написала заяву про відставку – суддя Мамонтова. Вона мені розповіла історію, яка я думаю ляже в підґрунтя кримінальних справ щодо Портнова й інших, розповіла про вказівки, які їй надходили. Відбулося ручне керування з Адміністрації президента судами, давалися чіткі вказівки, які ти маєш рішення приймати», – заявив Ємець.

Верховна Рада надала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва – судді Оксани Царевич, Сергія Вовка та Віктора Кицюка.

Судді Кицюк і Царевич були присутні на засіданні парламенту. Оксана Царевич заявила, що під час ухвалення рішень щодо автомайданівців не неї ніхто не тиснув.

Раніше голова Верховного суду Ярослав Романюк дав згоду на затримання й арешт цих суддів, які вели гучні справи за правління Віктора Януковича.

Оксана Царевич входила до колегії суддів у першій справі екс-міністра МВС Юрія Луценка. Віктор Кицюк і Оксана Царевич були слідчими суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, в якій обвинувачення було висунуто Юлії Тимошенко. Сергій Вовк вів справу Луценка.

Головні протестні акції учасників Євромайдану відбувались в Києві та деяких найбільших містах України.

XS
SM
MD
LG