Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники заявляють про порушення в окупованому Росією Криму


©Shutterstock
©Shutterstock

Правозахисна організація Freedom House («Дім свободи») оприлюднила новий звіт про порушення прав людини на Кримському півострові, що був «насильно й незаконно анексований» Росією в березні 2014 року.

Як мовиться у звіті, мешканці Криму після окупації українського півострова зазнають дедалі більших і важчих порушень їхніх прав – громадянських, політичних і прав людини.

Особливо потерпають кримські татари – вони, за даними «Фрідом Гаус», потерпають від порушень майнових прав і залякування незалежних голосів шляхом вибіркового застосування законодавства і вживання фізичного насильства.

За даними звіту, Кремль намагається придушити повідомлення про такі порушення і створює у Криму «інформаційне гетто», чинячи тиск на представників місцевих і закордонних засобів інформації.

Правозахисники також звертають увагу, що про багато з цих порушень у Криму не повідомляли на Заході, бо увага там нині привернена війною на сході України.

Росія окупувала український Крим навесні минулого року, а потім за оголошеними результатами проведеного там нелегального псевдореферендуму оголосила про анексію цієї частини території України. Світ не визнав цієї спроби анексії, Генеральна асамблея ООН оголосила «результати референдуму» такими, що не мають ніяких юридичних наслідків.

XS
SM
MD
LG