Доступність посилання

ТОП новини

Каспаров: у Путіна не залишилося жодних обмежень


Російський опозиційний активіст, 13-й чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров
Російський опозиційний активіст, 13-й чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров

Убивство опозиційного політика Бориса Нємцова свідчить про те, що президент Росії Володимир Путін і його оточення не мають жодних обмежень. Про це на слуханнях комітету з міжнародних відносин Сенату США заявив російський опозиційний активіст, 13-й чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров.

«Борис Нємцов був убитий, тому що міг бути убитий. Путін і його елітивірять, що після 15 років при владі, немає нічого, що вони не можуть зробити, немає ліній, які вони не можуть перетинати. Їхнє почуття безкарності, поєднане зі створеною путінською пропагандою атмосферою ненависті і насильства, є смертельною комбінацією», – сказав Каспаров.

Він особливо відзначив, що Нємцов був убитий тоді, коли готував доповідь про присутність російських військ в Україні і, як він висловився, «війну Путіна проти крихкої демократичної країни у Європі».

Один із лідерів російської опозиції Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого в центрі Москви. 3 березня Нємцова поховали на Троєкуровському кладовищі Москви. На прощання з політиком прийшли тисячі людей. 1 березня в Москві й інших російських містах відбулися марші пам’яті Бориса Нємцова.

Російські слідчі заявляють, що розглядають кілька версій вбивства: політична провокація, помста екстремістів, «український слід», особиста неприязнь.

XS
SM
MD
LG