Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники не коментують заяв про мінування мостів на «кордоні» з Кримом через питання безпеки


Державна прикордонна служба України відмовляється коментувати заяви про замінування мостів на «кордоні» з Кримом.

«Це питання належить до питань національної безпеки, тому коментувати ми його не будемо», – сказали проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» в прес-службі українського прикордонного відомства.

У прикордонному управлінні ФСБ Росії стверджують, що зафіксували мінування двох автомобільних мостів через Чонгарську протоку, що розділяє Кримський півострів і півострів Чонгар на території України. Про це 4 березня російському агентству «Інтерфакс» повідомив представник прес-служби прикордонного управління ФСБ Росії в Криму.

За його словами, 17 лютого були заміновані діючий міст на дорозі між прикордонними пунктами «Джанкой» і «Чонгар», а також старий міст, який зараз не використовується.

«Зафіксоване закладення 42 дерев’яних ящиків зеленого кольору до опор мостів. До скриньок підведені електричні дроти, кінці яких виведені в напрямку місця дислокації українських військовослужбовців», – сказав співробітник прес-служби.

За його словами, при цьому рух транспортних засобів і прохід людей по мосту, який працює, триває.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. Крим оголошений тимчасово окупованою територією.

XS
SM
MD
LG