Доступність посилання

ТОП новини

Варшава зацікавлена в доозброєнні української армії – Бюро нацбезпеки Польщі


Олександр Турчинов (л) і Станіслав Козєй у Варшаві, 5 березня 2015 року
Олександр Турчинов (л) і Станіслав Козєй у Варшаві, 5 березня 2015 року

Польща зацікавлена в тому, щоб українська армія стала сильнішою, заявив після зустрічі з секретарем РНБО України Олександром Турчиновим у Варшаві Станіслав Козєй, керівник Бюро національної безпеки Польщі.

«У нас спільний погляд на те, що чим сильніша українська армія, тим більші шанси на затримання ескалації конфлікту, з яким маємо справу. Тому в інтересах Європи, в інтересах Польщі й України – зміцнення і доозброєння української армії», – сказав Козєй.

Водночас керівник Бюро національної безпеки Польщі наголосив, що він не може оприлюднити всієї інформації, що стосується ймовірної військової допомоги Україні. «Це не та тема, про яку варто багато публічно говорити. Натомість, варто це питання докладно аналізувати на рівні експертів й готувати пропозиції рішень для влади польської й української держав. Саме таке рішення ми спільно ухвалили», – сказав Станіслав Козєй.

5 березня секретар РНБО України Олександр Турчинов перебуває з робочим візитом у Варшаві. У рамках візиту керівники польського й українського відомств, які відповідають за національну безпеку підписали протокол про співпрацю.

27 лютого перший заступник секретаря РНБО Гладковський заявив, що Україна отримує летальну зброю від низки країн. Він не уточнив, які саме це країни.

XS
SM
MD
LG