Доступність посилання

ТОП новини

Савченко: певний час поп’ю бульйон


Надія Савченко
Надія Савченко

Народний депутат України Надія Савченко, яку утримують у СІЗО в Росії, підтверджує, що має намір частково відмовитися від голодування, яке вона тримає вже 83 дні.

Адвокат Савченко Марк Фейгін після зустрічі з підзахисною виклав у Twitter фото її листа.

«Так фізично мені трохи паршиво, але не настільки, щоб вже померти зараз. Тому певний час поп’ю бульйон для того, щоб як жити – то літати, як померти – то здоровою, а як боротися – то щоб були сили. Буду боротися! Разом із вами! І на вашу вимогу, із вдячністю за вашу підтримку для вас залишуся живою! Щоб мати змогу ще вам віддячити!» – мовиться в листі.

Раніше сьогодні пенітенціарна служба Росії повідомила, що Савченко вирішила зупинити голодування і дала згоду на прийом курячого бульйону.

Пізніше згадка про бульйон у повідомленні російського відомства зникла. «Сьогодні обвинувачена Надія Савченко погодилася виконувати рекомендації лікарів щодо підтримання стану свого здоров’я. При цьому вона залишається під динамічним спостереженням лікарів-спеціалістів і продовжує отримувати необхідну підтримуючу терапію», – мовиться тепер у повідомленні Федеральної служби виконання покарань.

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська в коментарі Радіо Свобода зазначила, що вживання курячого бульйону після такого тривалого голодування – в принципі правильне, бо це найкращий протеїновий коктейль. Але важливо, щоб спочатку бульйон був неконцентрований, концентрацію бульйону потрібно збільшувати поступово.

Сьогодні 83-й день голодування, яке Савченко оголосила на знак протесту проти утримання під вартою в Росії.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів, а наприкінці січня їй додали ще й звинувачення у незаконному перетині російського кордону. Наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили її в полон, насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказами, які надав захист, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, бо потрапила в полон іще до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

Надія Савченко, народний депутат України 8-го скликання, є делегатом Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, має міжнародний імунітет.

XS
SM
MD
LG