Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Британії: в центрі уваги ЄС – здійснення Україною анонсованих реформ


Філіп Гаммонд, архівне фото
Філіп Гаммонд, архівне фото

Одне із завдань нинішнього робочого візиту міністра закордонних справ Великої Британії Філіпа Гаммонда в Україну – побачити, як українці здійснюють анонсовані минулого року реформи, повідомив він журналістів на брифінгу в МЗС України.

«Ми розуміємо, наскільки важливо провести реформи в секторах безпеки, енергетики, у сфері боротьби з корупцією. Водночас зрозуміло, що ці реформи будуть болючими. Але ми розуміємо, що ці зміни і події, які відбуватимуться в Україні в найближчі місяці й тижні, будуть конче важливими для того, щоб продемонструвати поступ України не лише в мирному процесі, але і у процесі реформ», – наголосив голова МЗС Британії після переговорів із колегою з України Павлом Клімкіним.

Гаммонд також повідомив, що Велика Британія і США обговорюють питання щодо єдності Євросоюзу у питанні встановлення миру на сході України і тому, щоб зробити виконання мінських домовленостей усіма сторонами конфлікту невідворотнім.

21 серпня 2014 року посольство Великої Британії в Україні оголосило про реалізацію програми «UK–UA: Підтримка реформ в Україні», яка коштує понад 4 мільйони фунтів стерлінгів.

Завдання програми – підтримка економічних реформ та забезпечення політичної стабільності в Україні. Ця програма розрахована на 2014–2016 роки.

XS
SM
MD
LG