Доступність посилання

ТОП новини

Гонтаревій не дали закінчити виступ у Раді, депутати заблокували трибуну


Валерія Гонтарева
Валерія Гонтарева

Депутати перервали виступ у Верховній Раді голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Парламентарі, серед яких були представники Радикальної партії, зокрема Олег Ляшко, підійшли до трибуни під час звіту Гонтаревої і почали вигукувати «Ганьба» і «Відставка».

Спікер Володимир Гройсман закликав депутатів заспокоїтися і не зачіпати голову Нацбанку. Після суперечки Гонтарева залишила сесійну залу. Депутати повернулися на свої місця.

Раніше Гройсман повідомив про наявність письмової пропозиції до президента від лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка щодо звільнення керівника НБУ Валерії Гонтаревої. На початку тижня фракція Ляшка блокувала трибуну Верховної Ради з вимогою відставки Гонтаревої.

НБУ нині здійснює ряд жорстких фінансових заходів для стабілізації на валютному ринку України. Напередодні фінансовий регулятор зміцнив офіційний курс гривні на 68 копійок, встановивши його на рівні 23,09 гривні за долар. 26 лютого офіційний курс гривні досяг історичного мінімуму – 30,01 за долар. Голова Національного банку України Валерія Гонтарева та міністр фінансів Наталія Яресько називали головними причинами падіння гривні спекуляції і паніку.

XS
SM
MD
LG