Доступність посилання

ТОП новини

Вибух у Харкові: спрацювала міна, закладена під мікроавтобус – прокуратура


Вибух мікроавтобусу командира батальйону «Слобожанщина» Андрія Янголенка спричинила міна СПМ, закладена під автомобіль. Про це повідомила речниця харківської обласної прокуратури Віта Дубовик.

Вона розповіла, що обидва постраждалі – Андрій Янголенко і його дружина Інна – зараз у лікарні. У комбата – ушкодження середньої тяжкості, натомість Інна Янголенко – у важкому стані, їй роблять операцію.

Брат Андрія Янголенка, командир батальйону «Харків-1» Сергій Янголенко розповів журналістам, що, за його даними, під мікроавтобус було закладено 2 міни, але друга не спрацювала. Він повідомив, що брат і його дружина забрали авто зі стоянки, проїхали близько 500 метрів, коли міна здетонувала. За даними харківської міліції, вибух стався близько 12:10.

Сергій Янголенко повʼязав напад на брата з діяльністю проросійських сил у Харкові.

У прокуратурі повідомили, що зловмисники вже використовували міну СПМ у Харкові під час попередніх вибухів. Водночас правоохоронці поки не підтвердили дані про другу міну, лише зазначили, що з місця вибуху забрали металевий предмет, який повинні перевірити вибухотехніки.

XS
SM
MD
LG