Доступність посилання

ТОП новини

У Берліні на КПП «Чарлі» розмістили заклик до Путіна зупинити агресію проти України


На фасаді музею Checkpoint Charlie (КПП «Чарлі») у Берліні розмістили синьо-жовтий плакат із закликом до президента Росії Володимира Путіна припинити агресію проти України. Фото з місця виклав у своєму «Твіттері» посол України у Німеччині Андрій Мельник.

«Ми захищаємо свободу і територіальну цілісність країн Європи, захищаючи свободу та територіальну цілісність України. Володимире Путін, вгамуйте ваші геополітичні амбіції та дайте свободу всій Україні», – зазначено на плакаті.

Контрольно-пропускний пункт «Чарлі» – прикордонний пункт у Берліні, створений після розділення міста Берлінським муром. Зараз це – одна з туристичних принад Берліна, на місці КПП створено музей.

У німецькій столиці у пʼятницю триває зустріч заступників міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» – України, Росії, Франції і Німеччини. Очікується, що у переговорах візьмуть участь і спеціальний представник ОБСЄ у мінській контактній групі Гайді Тальявіні й очільник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан. Сторони планують обговорити дотримання учасникам конфлікту на сході України мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG