Доступність посилання

ТОП новини

Суд оштрафував мера Запоріжжя за лайку під час сесії міськради


Олександр Сін
Олександр Сін

У Запоріжжі суд визнав міського голову Олександра Сіна винним у дрібному хуліганстві. Посадовець має сплатити 85 гривень штрафу та 36 гривень судових витрат за лайку під час сесії міської ради 10 грудня минулого року.

Того дня народний депутат Олег Ляшко та група активістів прибули до міськради. Під час сесії вони зайняли президію та вимагали від Олександра Сіна, щоб той склав свої повноваження. Під час спілкування з політиком і активістами міський голова вжив лайку щодо народного депутата Олега Ляшка. Незважаючи на те, що Олександр Сін таки написав того дня заяву про звільнення, він залишився на своїй посаді: більшість депутатів достроково залишила залу засідань, сесію закрили.

Олександр Сін по завершенню судового процесу у пʼятницю заявив, що має плани опротестувати винесене рішення і не згоден з ним. «Я подам апеляцію на рішення суду. Я вважаю, що суд не врахував мої доводи у повному об’ємі, доводи захисту. У моїх діях не було умислу. Я припиняв той злочин, що відбувався на очах у всього міста, всієї країни. Про це теж сьогодні нічого не було сказано, тому я вважаю, що рішення дозволяє мені опротестувати його, не погодитися з ним», – каже Олександр Сін.

Міського голову Запоріжжя обласна прокуратура обвинувачує також у вчиненні протиправних дій за статтею про порушення трудових прав громадян – через порушення порядку укладання трудових угод з головними лікарями медичних установ міста. Наразі, за рішенням суду, Олесандр Сін лишається на волі під заставу у розмірі 24 тисячі гривень.

XS
SM
MD
LG