Доступність посилання

ТОП новини

Голосіївський суд відмовився брати під варту суддю Вовка


Суддя Сергій Вовк під час розгляду справи екс-голови МВС Юрія Луценка, 9 червня 2011 (архівне фото )
Суддя Сергій Вовк під час розгляду справи екс-голови МВС Юрія Луценка, 9 червня 2011 (архівне фото )

Голосіївський районний суд Києва не задовольнив клопотання Генпрокуратури про обрання судді Печерського районного суду столиці Сергію Вовкові запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

«Дане клопотання не підлягає задоволенню», – оголосила у п’ятницю, 6 березня, суддя Голосіївського районного суду Оксана Мірошниченко.

Таке рішення Мірошниченко пояснила тим, що у Генпрокурорі не довели необхідності обрання запобіжного заходу для Сергія Вовку. За її словами, у клопотанні відсутні докази ризиків, що суддя Вовк може перешкоджати слідству чи переховуватися від нього.

4 березня Верховна Рада надала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва – судді Оксани Царевич, Сергія Вовка та Віктора Кицюка.

Раніше голова Верховного суду Ярослав Романюк дав згоду на затримання та арешт цих суддів, які вели гучні справи за правління Віктора Януковича.

Оксана Царевич входила до колегії суддів у першій справі екс-міністра МВС Юрія Луценка. Віктор Кицюк і Оксана Царевич були слідчими суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, в якій обвинувачення було висунуте Юлії Тимошенко. Сергій Вовк вів справу Луценка.

XS
SM
MD
LG