Доступність посилання

ТОП новини

Пашинський: Інформація про призначення мого сина – «ФСБ-шна провокація»


Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

«Моя діяльність явно не влаштовує деяких осіб, як поза межами нашої країни, так і агентів всередині країни»

Син голови парламентського комітету з національної безпеки та оборони Сергія Пашинського Антон працює в одному з підприємств державного концерну «Укроборонпром», але про посаду у топ-менеджменті концерну не йдеться. Про це Пашинський-старший заявив у коментарі Радіо Свобода. Водночас, інші політики критикують призначення людей без досвіду в конкретній галузі, вважаючи це тенденцією політики нинішньої влади.

Антон Пашинський, син голови парламентського комітету з національної безпеки і оборони, написав на своїй сторінці у Facebook, що працює у державній компанії, але «ніколи не працював і не працює у компанії «Укроборонпром». Так він відреагував на матеріали у медіа про його призначення у топ-менеджмент одного з підприємств державного концерну.

«Свідомо змінивши добре оплачувану роботу на роботу на державному підприємстві, я допомагаю країні, роблячи те, що вмію робити добре: шукаю компанії, які можуть постачати в Україну справжні (не мисливські) нічні приціли і тепловізори, виробників стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.

Про те, що 24-річний Антон Пашинський у лютому очолив один із департаментів підприємства «Спецтехноекспорт» заявило днями видання Forbes.

«Подзвонивши у приймальню «Спецтехноекспорту» і попросивши з’єднати із департаментом Антона Сергійовича Пашинського, журналіст Forbes почув, що той перебуває у відрядженні до 27 лютого», – йдеться, зокрема у матеріалі.

Депутат від «Народного фронту» Сергій Пашинський назвав у коментарі Радіо Свобода повідомлення про керівну посаду сина «ФСБ-шною провокацією».

«Моя діяльність як голови Адміністрації президента і як голови комітету явно не влаштовує деяких осіб, як поза межами нашої країни, так і агентів всередині країни», – сказав він.

За словами депутата, Антон Пашинський очолює відділ контрактів підприємства «Укрспецтехноекспорт» (у єдиному державному реєстрі підприємств пошук за таким тегом нічого не дає), і окрім нього, у цьому відділі працює тільки троє осіб.

Радіо Свобода надіслало запит до генерального директора «Укроборонпрому» Романа Романова з проханням роз’яснити, де саме нині працює Антон Пашинський, і чекає на відповідь.

Тетяна Чорновол
Тетяна Чорновол

Депутат Тетяна Чорновол, яка також входить до оборонного комітету, зауважила журналістам, що Пашинський-молодший один із найперших записався в Нацгвардію і пішов в АТО, він є справжнім патріотом, і всі закиди – «це замовлення проти його батька». Про це, зокрема, повідомляє «Укрінформ».

Потрібно призначати людей, яким не треба перевчатися – Гриценко

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

У ситуації, що склалася нині в Україні, потрібно призначати людей, які мають достатньо досвіду і можуть включитись у роботу з перших днів, а не тих, кому треба навчатись і перепрофільовуватись, вважає колишній очільник Міноборони і профільного парламентського комітету Анатолій Гриценко.

«Якби ж це був поодинокий випадок. Такі ж кадрові призначення пана Вовка (Дмитро Вовк, 24-річний екс-менеджер філії Roshen у Російській Федерації – ред.) до Національної комісії з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, яка нині визначає тарифи. А міністром палива і енергетики призначили Демчишина, який не мав жодного стосунку до палива і до енергетики», – зауважує політик.

  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG