Доступність посилання

ТОП новини

Позачерговий російський «гуманітарний конвой» перетнув кордон з Україною


«Гуманітарний конвой» Росії, ілюстраційне фото
«Гуманітарний конвой» Росії, ілюстраційне фото

Сьогодні «позачергова колона МНС Росії з гуманітарною допомогою» перетнула кордон з Україною і направилась до Донецька, повідомляє прес-служба МНС Росії.

У відомстві заявляють, що гуманітарна допомога призначена для надання адресної допомоги сім’ям і родичам шахтарів, загиблих і постраждалих на шахті імені Засядька.

У російському МНС наголошують, що понад 20 автомобілів доставлять до Донецька понад 200 тонн вантажу: продукти харчування, медикаменти та предмети першої необхідності, а також високотехнологічне спеціальне спорядження та обладнання, призначене для ефективного пошуку і порятунку людей в шахтах.

Росія уже направила в Україну сімнадцять «гуманітарних конвоїв», останній зайшов на територію України 4 березня без погодження з українською стороною.

Ні представники міжнародного комітету «Червоного хреста», ні українські прикордонники не мають змоги оглянути вантажі «гуманітарних конвоїв» Росії.

Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство.

Наприкінці січня президент України Петро Порошенко назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються «з пального для танків та зброї для терористів».

XS
SM
MD
LG