Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан: суд продовжив арешт журналістки Ісмаїлової


 Хадіджа Ісмаїлова
Хадіджа Ісмаїлова

Суд у Баку продовжив термін утримання під вартою журналістки Хадіджи Ісмаїлової, відомої своїми розслідуваннями, зокрема, щодо бізнесових оборудок родини президента Азербайджану Ільгама Алієва. Ісмаїлова також співпрацює з Радіо Свобода.

Арешт продовжено на два місяці до 24 травня.

Рішення було ухвалено позапланово і, за твердженням державного обвинувача Азербайджану, пов’язане з необхідністю подальшого розслідування діяльності бакинського бюро азербайджанської служби Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода.

13 лютого проти журналістки Хадіджи Ісмаїлової висунули нові звинувачення, які включають привласнення майна, незаконне підприємництво, уникнення від сплати податків та зловживання повноваженнями.

Ісмаїлова всі звинувачення відкидає.

Один із керівників корпорації Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Ненад Пеїч вважає, що висунуті звинувачення безпідставні, вони мають бути зняті, а Ісмаїлову мають звільнити.

«Ми маємо документи державних відомств про визнання наших мовних прав, податкові документи, результати аудитів за кілька років. Всі ці звинувачення повинні бути зняті, а Хадіджу мають негайно звільнити», – зазначив Пеїч.

Утримання журналістки під вартою було засуджено як частина систематичної кампанії з метою залякування незалежних активістів та журналістів країни.

Ісмаїлова перебуває під вартою з 5 грудня 2014 року, коли вона була заарештована за підозрою у підбурюванні до вчинення самогубства.
Хадіджа Ісмаїлова є однією із кількох правозахисників та незалежних журналістів, які були затримані владою Азербайджану.

Наприкінці грудня 2014 року бюро азербайджанської служби Радіо Свобода у Баку було обшукане і закрите, а десятки співробітників Радіо Свобода допитані поліцією через їхню професійну діяльність.

XS
SM
MD
LG