Доступність посилання

ТОП новини

Стець призначив Костинського своїм радником з питань Криму


Юрій Стець
Юрій Стець

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець призначив політичного експерта Сергія Костинського своїм радником з питань інформаційної політики Криму, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами Стеця, ключовими завданнями Костинського стануть забезпечення протидії згортанню свободи слова в Криму та поширення українських ЗМІ в кримському інформаційному просторі.

«Серед своїх головних завдань бачу просування на Кримському півострові європейського вибору країни. У тому числі створення умов для руйнування негативних міфів російської пропаганди про Україну та поширення об'єктивної інформації про сучасні процеси в державі», – зазначив Костинський.

Радник міністра працюватиме над актуалізацією «кримської теми» в національних, регіональних ЗМІ і над організацією «експорту» інформаційного контенту про Крим за межі України.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Крим.

16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні міжнародна спільнота не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG