Доступність посилання

ТОП новини

В ЄС є дискусія щодо продовження санкцій проти Росії – Фаб’юс


@shutterstock
@shutterstock

Серед країн ЄС існує дискусія щодо питання продовження санкцій, повідомив міністр закордонних справ Франції Лоран Фаб’юс під час неформального саміту країн Євросоюзу у Ризі.

За словами Фаб’юса, це питання буде предметом обговорення на черговій зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу 16 березня. Вона передуватиме саміту глав держав і урядів ЄС 19-20 березня.

Учора, 6 березня, під час цього саміту представник ЄС із питань закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні заявила, що досягнуті у Мінську домовленості про перемирʼя на сході Україні дотримуються не повністю. За її словами, санкції проти Росії не скасують доти, доки не покращиться ситуація з безпекою. «А у разі необхідності ми їх посилимо», – зазначила Моґеріні і додала, що анексія Криму як порушення міжнародного права становить загрозу для всіх жителів ЄС.

Видання ж Liberation пише, що наразі думки у ЄС щодо санкцій проти Росії розділилися. За інформацією цього видання, з-поміж країн, які можуть підтримати скасування санкцій: Іспанія, Італія, Греція, Кіпр. А країни Балтії, Польща та Великобританія активно підтримують продовження обмежень проти Росії.

Термін дії нинішніх економічних санкцій проти Росії спливе у липні 2015 року.

Наразі жоден із пунктів укладених 12 лютого нових Мінських домовленостей не виконується повноцінно. Українська сторона звинувачує сепаратистів у порушенні режиму припинення вогню, бойовики звинувачують у цьому українських військових. Відведення важкого озброєння триває. Обмін полоненими у форматі «всіх на всіх» поки не відбувся.

XS
SM
MD
LG