Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: бойовики здійснюють повітряну розвідку одразу на кількох напрямках


У Державній прикордонній службі України повідомляють про пожвавлення бойовиками повітряної розвідки одразу на декількох напрямках. Про це йдеться на сайті відомства.

Як звітують прикордонники, безпілотні літальні апарати були виявлені на луганському, донецькому, артемівському, краматорському та маріупольському напрямках.

«Терористи продовжують здійснювати активну повітряну розвідку з використанням безпілотних літальних апаратів. Загалом за добу зафіксовано політ 18 БПЛА на напрямках: Нижня Вільхова-Камишине, Красна Талівка-Станичне Луганське, Первомайське-Золоте, Горлівка-Артемівськ, Краматорськ-Словянськ, а також в районі населених пунктів Сартана, Орловське, Сопіне, Зоря», – йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

З опівночі до 8 ранку неділі українські прикордонники зафіксували 8 польотів БПЛА на маріупольському напрямку, додали в Держприкордонслужбі.

За даними штабу АТО, бойова активність сепаратистів за минулу добу знизилась, але пожвавилась розвідувальна діяльність. Крім того, як стверджує українська сторона, бойовики не відводять важкого озброєння, зокрема з районів поблизу Донецька. Як стверджує військовий експерт Дмитро Тимчук сепаратисти там навпаки стягують техніку і живу силу. Бойовики ці звинувачення відкидають і пишуть на своїх сайтах, що то українські військові порушують режим тиші.

У суботу заступник керівника штабу АТО Валентин Федичев повідомив, що українські військові завершують відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі.

XS
SM
MD
LG