Доступність посилання

ТОП новини

До Міжнародного жіночого дня Обама започаткував ініціативу «Нехай дівчатка вчаться»


Президент США Барак Обама привітав усіх мешканок планети з Міжнародним жіночим днем. Про це йдеться в повідомленні Білого дому, поширеному в неділю.

За словами президента США, жінки вносять невимовної внесок у наш світ. Вони є підприємцями, фермерами, педагогами, науковцями, митцями, військовими, матерями і главами держав − і цей список нескінченний. Без них економіка завалиться, політичні системи погіршаться, а сім'ї та громади розваляться. Тим не менш, в дуже багатьох місцях з жінками поводяться як з громадянами другого сорту. Їх здібності недооцінені. І їхні права людини − право на навчання, на самовираження, на життя, вільне від насильства, на право вибирати за кого виходити заміж − постійно порушуються.

62 мільйони дівчаток у всьому світі не мають доступу до шкільної освіти, говориться в повідомленні Білого дому. У зв'язку з цим президент США оголосив і нову ініціативу «Нехай дівчатка вчаться», щоб допомогти демонтувати бар'єри − економічні, політичні та культурні − які стоять на шляху у дівчат, які хочуть вчитися.

Раніше в неділю Папа римський Франциск привітав усіх жінок з Міжнародним жіночим днем. Виступаючи в неділю з проповіддю з вікна Апостольського палацу у Ватикані, перед тисячами віруючих, понтифік підкреслив особливу роль жінок у сучасному світі.

XS
SM
MD
LG