Доступність посилання

ТОП новини

Президент Чехії поїде до Москви відзначати День перемоги


Мілош Земан
Мілош Земан

Президент Чеської Республіки Мілош Земан підтвердив сьогодні, що свято 70-ліття закінчення Другої світової війни зутріне в Москві з Володимиром Путіним.

В недільному інтерв’ю інтернет-виданню Parlamentní listy чеський лідер заявив, що на свято Перемоги поїде до Москви, інакше він би «образив 150 тисяч російських пояків, які загинули при звільненні Чехословаччини».

Що стосується кризи в Україні, на думку чеського президента, «територіальну цілісність Україні потрібно зберегти», мова тільки про її децетралізацію. І президент Петро Порошенко «обіцяв особливий статус Донецьку і Луганську», наголосив Мілош Земан. Чеський лідер також вважає, що Росія не має наміру нападати на країни Балтії, адже це могло б стати для неї «політичним і військовим самогубством».

У ЗМІ ширяться заклики до лідерів держав Європи і світу не їхати до Москви, а приїхати до Києва, щоб разом з українським народом відзначити cвято перемоги у Другій світовій війні й таким чином сказати тверде «ні» теперішній агресивній політиці Росії.

XS
SM
MD
LG