Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: чоловік, який заховав бомбу в банку меду, планував ще низку нападів


Маркіян Лубківський
Маркіян Лубківський

Затриманий 10 лютого на Луганщині чоловік, який, за даними Служби безпеки України, заховав бомбу в банку меду, планував ще низку нападів, повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський у своєму Facebook.

«Під час проведеного слідства дід зізнався у вчиненні теракту і надав інформацію, що його діяльність координували співробітники ГРУ Генштабу Збройних сил Росії із позивними «Олексій» і «Дмитрович», які також забезпечили його зброєю і вибуховими пристроями», – написав Лубківський.

За його даними, за завданням своїх кураторів затриманий збирав дані щодо сил АТО, отримав вогнепальну зброю, а також саморобні вибухові пристрої.

«Після успішного теракту 16 січня дід, на виконання поставленого йому завдання, готував наступні вибухи з використанням саморобних вибухових пристроїв із великою кількістю вибухового матеріалу та уражаючих елементів», – зазначив радник голови СБУ.

«Вибухівку знову монтували у банку з медом, електроконвектор… А один із таких пристроїв планувалося сховати у запасне колесо автомобіля «ГАЗ-31» і привести у дію за допомогою мобільного телефону», – сказав Лубківський.

Як повідомляв голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, 16 січня в Станиці Луганській на один із блокпостів сил АТО прийшов чоловік, що назвався місцевим жителем, подарував військовим 3-літрову банку меду, подякував їм за службу і пішов. Коли солдати спробували скуштувати меду, банка вибухнула (всередині був закладений вибуховий пристрій). У результаті вибуху загинув один військовослужбовець і трьох було поранено.

Підозрюваного у скоєнні нападу затримали 10 лютого.

XS
SM
MD
LG