Доступність посилання

ТОП новини

Шевченківські заходи у Харкові відбулися без порушення порядку – міліція


Шевченко дав українцям національну свідомість – священик
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Урочистості з нагоди 201-ї річниці від дня народження поета і художника Тараса Шевченка у Харкові відбулися без порушень громадського порядку, повідомили Радіо Свобода в прес-центрі головного управління МВС у Харківській області.

Для проведення масових заходів біля пам’ятника Шевченку міліція посилила патрулювання на вулицях, зокрема на центральній – Сумській.

«Сьогодні на патрулювання вулиць Харкова вийшло 700 правоохоронців, зокрема побіля пам’ятника Шевченку стежило за безпекою 50 міліціонерів», – повідомила речниця обласного управління МВС Наталя Захарова.

Також до охорони святкових заходів залучалися бійці батальйонів «Харків-1» і «Слобожанщина».

За годину до початку заходів територію, прилеглу до пам’ятника, обстежували вибухотехніки.

Через підвищений рівень небезпеки терактів у Харкові проукраїнські патріотичні громадські організації вирішили відмовитися від проведення ходи «Нескорені». Від 10:00 до скульптурної композиції Шевченку приходили з квітами чиновники облдержадміністрації, політичні й громадські діячі. А опівдні всі охочі харків’яни змогли прочитати улюблені поетичні рядки Шевченка. Святковий концерт біля пам’ятника зібрав до 500 харків’ян.

Настоятель храму Святого Іоанна Богослова УПЦ КП протоієрей Віктор (Маринчак) відслужив молебень в пам’ять про поета. А неподалік від пам’ятника на центральній алеї в парку імені Шевченка співав кобзар Микола, зокрема і думи на рядки Шевченка.

22 лютого в Харкові під час ходи, присвяченої Революції Гідності, стався терористичний акт, через який загинуло четверо людей. Останній потужний вибух у Харкові пролунав 6 березня, коли невідомі підірвали машину командира батальйону «Слобожанщина».

XS
SM
MD
LG