Доступність посилання

ТОП новини

Держслужба з надзвичайних ситуацій просить волонтерів координуватися з її фахівцями у зоні АТО


Волонтери збирають допомогу для АТО
Волонтери збирають допомогу для АТО

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) просить волонтерів координувати з нею пересування у зоні проведення антитерористичної операції. Наразі волонтерські групи не лише надають гуманітарну допомогу переселенцям з Криму і Донбасу, але і допомагають психологам Держслужби у транзитних центрах, розташованих у Костянтинівці і Слов’янську на Донеччині.

Про це сьогодні на брифінгу у кризовому медіа-центрі повідомила речниця держслужби Наталя Бистра, відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо співпраці між урядовими і волонтерськими організаціями на Донбасі.

«Велике прохання до волонтерів й усіх тих, хто хоче допомогти – координувати свої дії з нашими регіональними штабами. Так буде і їм простіше, і швидше будуть вирішуватися всі питання», – наголосила Бистра.

Нині у транзитних пунктах ДСНС працюють понад двадцять психологів держслужби і стільки ж психологів-волонтерів. Від початку цього року у транзитних пунктах держслужби з надзвичайних ситуацій медичну, психологічну і гуманітарну допомогу надано більш як чотирьом тисячам переселенців, повідомила Бистра. Міжвідомчі і волонтерські бригади лікарів і психологів надають допомогу вимушеним переселенцям і пораненим українським бійцям у госпіталях і лікарнях не лише Донбасу, а й інших регіонів держави.

XS
SM
MD
LG