Доступність посилання

ТОП новини

ЄС не визнає анексії Криму – Коціянчич


@shutterstock
@shutterstock

Євросоюз дотримуватиметься політики невизнання анексії Криму, зокрема через запровадження обмежувальних заходів проти Росії, заявляє речниця верховного представника ЄС із закордонних справ Майя Коціянчич.

«Ми засуджуємо і можемо знову засуджувати ці дії, які називаються нелегальною анексією Криму і Севастополя Росією. Це було і є порушенням Статуту ООН і Гельсінського процесу у Європі, а також порушенням Росією її міжнародних зобов’язань. Ми не будемо визнавати цей акт порушення і чітко дотримуватимемося своєї політики невизнання, у тому числі через обмежувальні заходи [проти Росії]», – зазначила Коціянчич у вівторок, 10 березня, під час брифінгу у Єврокомісії.

У кінці лютого 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз російського Чорноморського флоту війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Захід не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії та вважає, що Крим є частиною України.

XS
SM
MD
LG