Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко пропонує Раді схвалити допуск в Україну іноземних військових для участі в навчаннях


У Верховній Раді зареєстровано проект закону про схвалення рішення президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

Порошенко пропонує Раді схвалити доступ в Україну іноземних військових підрозділів для участі в 5 багатонаціональних навчаннях.

Відповідно до пояснювальної записки, фінансові видатки на підготовку та проведення багатонаціональних навчань на території України і за її межами в 2015 році будуть здійснені в межах виділених Міністерству оборони за бюджетною програмою «Забезпечення діяльності Збройних Сил України та підготовка військ» – 30 278 900 гривень і МВС за програмою «Забезпечення виконання завдань і функцій Національної гвардії України» 21 370 100 гривень.

Раніше Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди між урядами Литви, Польщі і України про створення спільної військової бригади.

Кожна з держав-сторін відповідає за фінансове забезпечення власних підрозділів, що входять до складу бригади під час спільних тренувань та навчань, підготовки та безпосередньоїу часті в операціях.

Угода була підписана Україною, Польщею та Литвою у Варшаві 19 вересня 2014 року та ратифікована Верховною Радою 4 лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG