Доступність посилання

ТОП новини

Олланд погодився з необхідністю залучення миротворців на Донбас – прес-служба Порошенка


Президент України Петро Порошенко та президент Франції Франсуа Олланд
Президент України Петро Порошенко та президент Франції Франсуа Олланд

Президент України Петро Порошенко та президент Франції Франсуа Олланд погодилися з необхідністю посилення спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні й активізації процесу залучення миротворчої місії для врегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави у вівторок, Порошенко та Олланд обговорили ситуацію на Донбасі під час телефонної розмови.

Президент України звернув увагу на необхідність повного припинення вогню і відведення важкого озброєння за моніторингу та верифікації ОБСЄ. Він також відзначив важливість звільнення всіх заручників, зокрема народного депутата та делегата від України в ПАРЄ Надії Савченко, і констатував відсутність прогресу в цьому питанні.

Крім того, Порошенко та Олланд обговорили порядок денний Ризького саміту Східного партнерства, запланованого на 21-22 травня, та необхідність скасування візового режиму для українців, повідомляє прес-служба.

На початку січня в ОБСЄ заявляли про намір розширити загальний склад своєї спеціальної моніторингової місії в Україні до 900 спостерігачів.

18 лютого Рада національної безпеки вирішила звернутися до ООН з проханням введення миротворчого контингенту в зону конфлікту на Донбасі. 2 березня президент Петро Порошенко увів у дію це рішення РНБО України.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр раніше заявляв про можливість розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, водночас, наголосивши, що її організація займає багато часу. Наразі міжнародна спільнота має покладатися на тих спостерігачів, яких уже має на сході України, а саме – на ОБСЄ, заявив Штайнмаєр. Росія і бойовики виступили проти такої ініціативи.

XS
SM
MD
LG