Доступність посилання

ТОП новини

Україні треба дати можливість завдавати серйозних втрат противнику – Коркер


Сенатор США Боб Коркер
Сенатор США Боб Коркер

США мають надати Україні можливість завдавати серйозних втрат противнику, вважає американський сенатор Боб Коркер.

«На мій погляд, будь-яка стратегія не буде успішною, допоки США не нададуть Україні можливості завдавати серйозних втрат, використовуючи оборонну зброю проти тисяч російських вояків. Але наша мета не надати стільки зброї, щоб українці могли перемогти російську армію в прямому військовому протистоянні. Надання допомоги має на меті, радше, посилити здатність України захищатися і щоб на місцях були створені такі умови, які призведуть до справжнього мирного процесу», – сказав Боб Коркер у вівторок, 10 березня, під час слухань у комісії із закордонних справ Сенату США.

В інтерв’ю Associated Press, посол Німеччини у США Петер Віттіґ повідомив, що президент США Барак Обама погодився утриматися від поставок Україні летальної зброї. За словами Віттіґа, це відбулося під час лютневої зустрічі у Білому домі Обами з канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

Ця заява з’явилася на тлі нових вимог американських законодавців від обох партій до президента США надати підтримку українській армії в її боротьбі з проросійськими сепаратистами.

Адміністрація Обами заявляла, що досі обговорює доцільність поставок протитанкової зброї та інших оборонних озброєнь, щоб зміцнити здатність Києва захищати свою територію і війська на Донбасі.

Минулого тижня близько десятка законодавців від обох партій підтримали заклик спікера Палати представників Джона Бейнера до Обами про негайну поставку зброї, стверджуючи, що проросійські сепаратисти лише закріпили свої успіхи після так званих Мінських угод, які призвели до нетривкого припинення вогню минулого місяця.

Проти поставок виступають уряди багатьох європейських країн, особливо Німеччина.

XS
SM
MD
LG