Доступність посилання

ТОП новини

Перемир’я на Донбасі продовжують порушувати


Починаючи з 5 ранку вівторка, 10 березня, сепаратисти 24 рази порушували перемир’я на Донбасі, повідомив речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

«Найбільша кількість обстрілів – на Донецькому напрямку. Тут зі 120- і 82-міліметрових мінометів, автоматичних гранатометів ворог 5 разів завдав ударів по Пісках, двічі по наших позиціях поблизу Опитного і шахти Дутовської, один раз по Авдіївці. Із зенітної установки бойовики вели вогонь по селищу Невельське. На Маріупольському напрямку не припиняються активні бойові дії поблизу селища Широкине. Сьогодні тут ворог двічі вів вогонь зі 120-міліметрових мінометів і стрілецької зброї», – зазначив Стельмах.

У штабі антитерористичної операції також повідомляють, що бойовики активізували повітряну розвідку.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти заявляють, що за минулу добу українські військові 17 разів порушували режим припинення вогню.Сайт сепаратистів «Новороссия» з посиланням на так зване «міноборони» унруповання «ДНР», що за ніч українські силовики тричі відкривали вогонь: два рази у районі аеропорту Донецька і один раз у селищі Спартак Донецької області. При цьому зазначають, що обстрілів житлових кварталів не було.

Сьогодні, 10 березня, під час слухань в американському Сенаті, помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд повідомила, що Росія продовжує направляти важке озброєння на Донбас.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Мінські домовленості також передбачають відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

У штабі АТО заявляють, що Україна здійснила чотири етапи відведення важкого озброєння, проте повністю не відводитиме техніку від лінії зіткнення, поки не отримає підтвердження відведення озброєнь сепаратистами.

Бойовики кажуть, що завершили відведення важкого озброєння від лінії зіткнення, як цього вимагають мінські домовленості. Українські військові це заперечують, заявляючи, що сепаратисти перегруповують сили.

XS
SM
MD
LG